Szolgáltatásaink

Az alábbiakban bemutatjuk cégünk szolgáltatásait, kérjük tekintse meg őket!
Kattintson a szolgáltatás nevére és további részleteket tudhat meg, vagy gördítsen lejjebb!
Árlistánkat letölthető formátumban is elérheti, kattintson ide! Az árak csak tájékoztató jellegűek, a kezelés megkezdése előtt készítünk személyre szabott kezelési tervet és árajánlatot!

Digitális röntgendiagnosztika: Orthophos XG 3 DS
Depurálás (fogkőeltávolítás)
Barázdazárás
Fogékszer
Tejfogak kezelése
Fogfehérítés
Szájsebészeti kezelések
Esztétikus fogtömések
CEREC 3D (digitális fogászat)
Gyökérkezelés
Gyógyszeres zárás
Gyökértömés
Fogszabályozás
Fogpótlások
Fogbeültetés (implantáció)
IMTEC mini implantátumok
Softlézer terápia

Információk szolgáltatásainkról részletesen

Digitális röntgendiagnosztika: Orthophos XG 3 DS
A számítógép segítségével a röntgenképek közvetlenül megjelennek a képernyőn és szerkeszthetőek, élesebbek, jobban értékelhetőek az orvos számára. Ezáltal egyszerűbben, gyorsabban diagnosztizálhatóak a különböző betegségek, elváltozások. Nincs hosszú várakozás az előhívásra, sötétkamra, vegyszerek (környezetszennyezés), hibás felvételek, tárolási nehézségek. Ez az eljárás a páciensek számára kedvezőbb, mivel a felvétel elkészítése közben 90%-kal kevesebb röntgensugár terhelés éri a szervezetet!

Vissza a szolgáltatáslistához

Depurálás (Fogkőeltávolítás)
A fogkő lerakódása az egyik fő oka a fogínygyulladásnak, fogínyvérzésnek és az ezeket követő fogágybetegségeknek , a fogak idő előtti elvesztésének. Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a száj tökéletes tisztaságára, mert csak így biztosítható a fogak, a tömések és a fogpótlások hosszú élettartama. A fogkövek eltávolítását gépi és kézi eszközökkel végezzük, melyet a eredményes tisztítás érdekében a polírozás követ. A kezelés végén a pácienseket személyre szabott szájhigiénés tanácsokkal látjuk el az otthoni fogápoláshoz.

Vissza a szolgáltatáslistához

Barázdazárás
Szuvasodást megelőző eljárás a maradó örlőfogaknál. A kezelés során az előtörést követően az örlőfogak mély barázdáit lezárjuk egy speciális tömőanyaggal, amellyel megakadályozzuk az előnytelen anatómiai helyzetből kialakulható szuvasodást. A barázdazárást követően évenkénti kontroll szükséges a tökéletes prevenció érdekében. A kezelés fájdalommentesen történik.

Vissza a szolgáltatáslistához

Fogékszer
Fogékszereinkkel mosolyát csillogóvá varázsolhatjuk.

Különböző színű és formájú fogékszerek közül választhat, az eljárás a fog fúrása nélkül történik speciális ragasztóanyag segítségével.

Bármikor nyom nélkül eltávolítható, cserélhető.

Vissza a szolgáltatáslistához

Tejfogak kezelése
Csapatunk képzett orvosai a gyerekek fogeredetű betegségeit is ellátja. A szülőkkel együttműködve elérhetjük, hogy a gyermek félelem nélkül engedje a fogai vizsgálatát, kezelését. Fontos, hogy a gyermek minél hamarabb megismerje a fogászati eszközöket, orvosokat, hangokat, illatokat, ezért kérjük a kedves szülőket, hogy még a fogfájdalmak előtt látogassák meg rendelőnket csemetéikkel. A kezdeti barátkozás után könnyebb a később esetleg szükségessé váló kezelés.

Vissza a szolgáltatáslistához

Fogfehérítés
Az életünk során a fogaink elszíneződhetnek, sárgulhatnak pl.: étel, ital, fogelhalás, gyógyszerek következtében. Ennek megoldásaként kínáljuk a fogkőeltávolítást követő fogfehérítést, amely történhet otthon, rendelőben, illetve otthon és rendelőben együttesen. A választásban segítenek orvosaink. A fehérítés után a fogak érzékennyé válhatnak, amelynek megszüntetésére kollégáink hasznos tanácsokkal látják el a pácienseket. A kezelést követően a színező anyagokat tartalmazó élelmiszerek fogyasztása tilos (Pl.: kávé, tea, vörösbor, kóla, paradicsom, szója szósz, színes gyümölcsök)! A szebb mosolyra vágyóknak elmondjuk, hogy a fogfehérítő eljárás egy rendkívül látványos, esztétikai végeredményt adó módszer, ami nem alkalmazható, szúvas, lepedékes, fogköves fogakon. Fontos tudni, hogy a szájban lévő pótlások, koronák, tömések, inlayk nem fehéríthetőek, ami miatt később esetleg cserére szorulhatnak.

Vissza a szolgáltatáslistához

Szájsebészeti kezelések
A szájsebészeti beavatkozások egy része kórházi ellátást igényel, másik része ambulánsan is végezhető, melyre a rendelőnkben is lehetőség van. Ide tartoznak az egyszerű fogeltávolítások, a komplikáltabb eseteknél történő sebészi feltárás (bölcsességfogak, elő nem tört szemfogak, betört gyökerek), a szájnyálkahártya, csont-elváltozások, tályogok, ciszták kezelése, megnyílt arcüreg zárása, a gyökércsúcsnál lévő kóros folyamatok műtéti megoldása(gyökércsúcs resectio) és az egyes nyálmirigy-betegségek gyógyítása.

Ezek többsége olyan műtéti beavatkozás, amely helyi érzéstelenítésben történik és sajnos nem mindig fájdalommentes (Az erős gyulladás esetén a zsibbadás hatása gyengébb lehet). A végén a sebszéleket varrattal rögzítjük, amelynek eltávolítására legkorábban hét nap múlva kerülhet sor. Az elkövetkezendő kb. egy hétig a műtéti területen arcduzzanat, fájdalom, elszíneződés, szájnyitási korlátozottság léphet fel. Ennek enyhítése hideg borogatással, fájdalomcsillapítóval, antibiotikummal történhet a kezelőorvos utasítása szerint. A szájsebészeti beavatkozásokat igény vagy indikáció esetén szisztémás érzéstelenítésben, bódításban is elvégezzük. A műtét utáni teendőkről írásbeli utasítást kapnak a páciensek, amelyen az alábbi információ olvasható.

Kérjük gondosan tartsa be az alábbi utasításokat!
– A sebet kímélje, ne szívogassa, ne öblögesse.
– Amennyiben tamponra haraptattuk, úgy azt 15 perc múlva távolítsa el.
– Amíg a zsibbadás tart ne egyen, ne igyon. (Megharaphatja ajkát, nyelvét, félrenyelhet.)
– Fogmosás és a seb környékének óvatos tisztítása szükséges.
– Szájzuhany használatát 1 hétig mellőzze .
– Egy-két napig vérszivárgás előfordulhat.
– A műtéti területnek megfelelően arca kisebb-nagyobb mértékben megduzzadhat, ennek megelőzésére és kezelésére jegelés javasolt naponta többször 10-10 perces időtartamokkal.
– Puha, tejmentes ételeket fogyasszon a seb gyógyulásáig.
– Amennyiben rendellenességet észlel, forduljon a kezelőorvosához.
– Kontrollvizsgálatra, varratszedésre a megbeszélt időpontban jelentkezzen.

Vissza a szolgáltatáslistához

Esztétikus fogtömések
A szuvasodás, illetve egyéb okok miatt sérült fogak leggyakoribb helyreállító kezelése az esztétikus fogtömés. Évtizedekkel ezelőtt leggyakrabban szürke színű amalgám fogtömések készültek, amelyek éveken keresztül jó megoldásnak bizonyultak, de napjaink esztétikai elvárásainak messze nem felelnek meg. Szerencsére már számtalan alternatíva létezik, melyek közül az adott esetnek megfelelőt választva esztétikus és tartós fogrestaurációk készíthetők.

– Ideiglenes tömés
– Esztétikus fehér tömés
– Betétek (inlay, onlay)

Ideiglenes tömés
Bizonyos eseteknél nem készíthető azonnali végleges tömés pl.: gyökérkezelések után. Ezek kieshetnek, kophatnak, elszíneződhetnek, felületük durvább és mindig cserére szorulnak.

Esztétikus fehér tömés
Ez egy fogszínű tömés, amely egy speciális lámpa segítségével fény hatására keményedik, így azonnal használható. Az anyag a fog szöveteinek megfelelően rétegenként helyezhető az üregbe, ezáltal esztétikai hatása az eredeti fog színével megegyező.

Betétek
Az inlay, onlay olyan betét, amelynek anyaga műanyag, porcelán vagy arany, szájon kívül készül el és a fogpótlásokhoz hasonlóan ragasztóanyaggal rögzíthető a foghoz.

Vissza a szolgáltatáslistához

CEREC 3D (digitális fogászat)
Azok a pácienseknek, akik szeretnének a több napig tartó kezelések helyett egy ülésben túl lenni bizonyos fogpótlásokon, a rendelőnkben már erre is találnak lehetőséget. A technika fejlettsége ma már lehetővé teszi, hogy lenyomat nélkül, egyetlen kezelés alatt elkészíthessünk rendkívül erős fémmentes kerámia koronákat, héjakat és betéteket (töméseket) a CEREC 3D technológiával. A CEREC 3D egy számítógéppel vezérelt CAD/CAM tervező és kivitelező rendszer; amely speciális számítógépből, a hozzá illesztett kamerából, a számítógéppel vezérelt fréz-gépből (robot-esztergából) valamint egy ügyes fogorvosból áll. A technika külföldön már néhány éve ismert, Magyarországon azonban még újdonság és csak néhány készülék található belőle.

A kezelés során először előkészítjük a fogat vagy kialakítjuk a szükséges üreget, majd izoláljuk, leszárítjuk, és egy speciális porral bevonjuk a preparált és a szomszédos fogakat (ez utóbbi művelet az optikai tükröződés kiiktatására szolgál). Ezután speciális kamerával 3 dimenziós “virtuális lenyomatot” készítünk az előkészített üregről vagy fogról, ami megjelenik a számítógép képernyőjén, majd úgyszintén a kamera segítségével rögzítjük a szemben lévő fogakat és a harapást is. A rögzített képeket 3 dimenzióban jeleníti meg a számítógép, amely tetszőlegesen mozgatható, forgatható, és így a fog minden oldala megtekinthető. Ezután a páciens rövid sétát tehet, vagy olvasgathat, esetleg – ha érdekli – rácsodálkozhat, hogyan készül a foga a XXI. században. A képernyőn berajzoljuk a restauráció határait, majd a számítógép megtervezi a fogművet úgy, hogy figyelembe veszi a szemben lévő és a szomszédos fogakat, valamint a harapást is. Még arra is mód van, hogy koronák esetében a beteg korát is számításba vegye, hiszen a fiatalabb embereknek hegyesebbek a fogaik, míg az idősebbek már abradáltabb (kopottabb) fogakkal rendelkeznek. A számítógép képernyőjén lévő restauráció tetszés szerint még alakítható, egyénivé formázható. Ha kialakítottuk a kívánt formát, a számítógép utasítása szerint kiválasztjuk a megfelelő nagyságú, és a páciens fogszínéhez illeszkedő kerámiatömböt, amelyből a számítógéppel vezérelt robot 5-7 perc alatt rendkívül nagy pontossággal kialakítja a koronát, héjat vagy betétet. Ezt bepróbálás és esetleges korrigálás után felpolírozunk, szükség esetén egyedileg megfestünk, majd speciális ragasztóanyaggal rögzítjük a fogba. Az eljárással lehetőség van órákon belül esztétikus porcelánkorona, héj vagy betét készítésére a több napos fogatlanság, a lecsiszolt érzékeny fogak, utazgatás, stb. kellemetlenségtől megkímélve a pácienst. Hazánkban ez az eljárás még egészen új, az így készült pótlások nemcsak esztétikusak, de a számítógépes tervezésnek köszönhetően rendkívül pontosan illeszkednek a fogorvos által előkészített fogakra és üregekbe.

Vissza a szolgáltatáslistához

Gyökérkezelés
A gyökérkezelés a fog megtartása érdekében történik. Az eljárás során a fogban lévő ideget vagy annak maradványait szükség esetén körülötte lévő fertőzött szöveteket eltávolítjuk, a gyökércsatornát biológiai, kémiai, mechanikai úton előkészítjük, a gyökértöméshez. Élő fogak esetében a kezelés helyi érzéstelenítésben történik, míg elhalt fogak esetén szükségtelen az érzéstelenítés. Ezek a beavatkozások több ülésben történnek, komplikáltabb esetekben a fertőzöttségtől függően akár hat hónapig is eltarthatnak. Az egyes kezelések során a gyökércsatornát vagy csatornákat gyógyszeresen kezeljük, valamint a fogat ideiglenes töméssel zárjuk le. Amint a gyulladás megszűnik, az elváltozás meggyógyul a csatornát vagy csatornákat véglegesen tömjük, majd ezt követően az utolsó lépésben a fog helyreállítását végezzük el. A beavatkozások előtt, közben és a végén röntgenfelvételeket készítünk. A gyökérkezelés sokszor a legnehezebb fogorvosi feladatok egyike. Minden gyökér más anatómiai adottsággal rendelkezik (pl.: a görbe gyökér, a megszokottnál több gyökércsatorna…), ezért a fogorvosnak a legjobb tudását kell adni de a siker sajnos nem garantált. A kezelések alatt és után fájdalom, duzzanat, láz léphet fel, ha ez néhány nap alatt nem enyhül, konzultálnia kell a fogorvosával.
A gyökértömés sikeressége 3 év követés után állapítható meg. Minden gyökértömött fogat panaszmentesség esetén is szükséges rendszeresen kontrollálni.

Gyakran a gyökérkezelést kiegészítheti a gyökércsúcs és a felhalmozódott gyulladásos szövetek eltávolítása sebészi úton a sikeres végeredmény érdekében.

Vissza a szolgáltatáslistához

Gyógyszeres zárás
A gyógyszeres zárást elsősorban akkor alkalmazzuk, amikor a fog gyökérkezelése fertőzés miatt válik szükségessé. A baktériumok számának csökkentése érdekében történik a beavatkozás, amely során egy vagy több alkalommal gyógyszernek minősülő anyagot juttatunk a fog belsejébe. A gyulladás mértékétől függően a gyógyulás akár hetekig, hónapokig is elhúzódhat.

Vissza a szolgáltatáslistához

Gyökértömés
Végleges gyökértömés kizárólag panasz- és tünetmentes fogban végezhető el.

A fog belsejében az ideg és az esetleg fertőzött anyagok, szövetek eltávolítása után a kialakított üreg kitöltése, hermetikus lezárása jelenti a gyökértömést. Ecélra több anyag alkalmas lehet pl.: guttapercha, ezüst- és más fémstiftek, amalgám…

Bizonyos esetekben a gyökértömés eltávolítása szükségessé válhat, ez azonban nem minden estben lehetséges a gyökértömés anyaga vagy a fog anatómiai adottságai miatt.

A fent leírtakból kiderül, hogy a gyökértömés egy próbálkozás a fog megtartása érdekében, de sikere nem garantált.

Vissza a szolgáltatáslistához

Fogszabályozás
Rossz szokások következtében vagy örökletes alapon különféle, akár az állcsontokat is deformáló, fogazati rendellenességek alakulhatnak ki. A szabálytalan fogazat növeli a szuvasodási hajlamot, esztétikailag zavaró, csökkenti a rágás hatékonyságát, és beszédhibát is okozhat.

Vannak olyan jellegű eltérések, amelyek kezelését már korán el kell kezdeni. Célszerű már akár óvodás korban is felkeresni bennünket, hogy a fogváltás menetét folyamatos fogorvosi ellenőrzés mellett nyomon lehessen követni.

Ma már a fogszabályzó készülékek használata elfogadott a felnőttek részére is. A mai modern, megfelelő mozgató erőkkel végzett kezelések eredményesek felnőttkorban is. Sokszor van szükség bedőlt fogak felállítására, torlódott fogak szabályozására, tengelyállás korrekciójára. A cél a saját fogakkal elérhető természetes mosoly és a jó tisztíthatóság, ami szabálytalanul álló fogazatban nehezen kivitelezhető.

A fogszabályozás alatt nagyobb figyelmet kell fordítani a fogmosásra, szájápolásra. A hanyagság nagyon hamar megbosszulhatja magát.

Rendelőnkben használt fogszabályzó készülékek

Kivehető készülékek
– Különböző aktív lemezek
– Funkciós készülékek

Rögzített készülékek
– Fém fogszabályozó készülékek: hagyományos bracketek arany vagy ezüst színben, ill önligirozó bracketek
– Esztétikus fogszabályozó készülékek
– Önligírozó technika – (Damon rendszer, In-Ovation)

Esztétikus fogszabályozó készülékek
– Hagyományos kerámia bracketek, bár drágábbak műanyag társaiknál, de nem színeződnek, töredeznek el a kezelés ideje alatt.
– Inspire Ice bracketek: A ma létező lehető legmagasabb minőségű, legszebb esztétikájú, hagyományos fogszabályozó készülék, amely mesterséges zafírból készült. A bracketek teljesen átlátszóak, kristálytiszták, teljesen felveszik az alattuk levő fog színét és így szinte láthatatlan lesz a fogszabályozó készülék. Ez a legjelentősebb esztétikai különbség a kerámia bracketekkel szemben, amelyek egy adott, opálos fogszínben készülnek. Ezek a bracketek sem színeződnek, töredeznek az idő múlásával, a kezelés ideje alatt végig kíválóan fog kinézni.

A legtöbb esetben rövidebb a kezelési idő a hagyomományos fogszabályozó kezelésekhez viszonyítva, tehát kevesebbszer kell a kezelő orvost felkeresni, és rövidebb idő alatt érheti el a kívánt kezelési végeredményt.

Számos esetben az önligírozó rendszerrel a fogszabályozó kezelés a fog eltávolítása nélkül megoldható. Az eredmény: ragyogó, természetes mosoly, szép arc.

Lehetőségeink szinte határtalanok, csak élni kell vele, hiszen az ápolt, fehér fogazat magabiztossá tesz!

Vissza a szolgáltatáslistához

Fogpótlások
Ha az évek során elveszített fogainkat nem pótoljuk, zavart szenved a rágóképességünk, az ételeket nem tudjuk kellőképpen megrágni, károsodik az emésztőrendszerünk is, de megbomolhat az arc harmóniája, és az esztétikai hiba mellett pszichés problémákat is okozhat. A hiányzó fogakat rögzített és kivehető fogművekkel tudjuk pótolni. A fix pótlások közé tartoznak a koronák, a hidak, az implantátumok, a kivehető pótlások közé pedig a részleges vagy teljes fogsorok, a finommechanikai rögzítő elemekkel fixált fogművek.
A koronákat a funkciójában vagy esztétikájában károsodott fogakra készítjük. A korona a fog teljes felszínét beborítja, tehát a fog csiszolása szükséges hozzá. A koronák készülhetnek aranyból, más fémből, fém és kerámia kombinációjából, műanyagból, vagy fémmentes kerámiából. Esztétikai szempontból a fémmentes kerámia-koronák a legszebbek, ezek hasonlítanak legjobban az eredeti fogakra. Ezek közé tartoznak a Procera, a BelleGlas, az AllCeram, az InCeram és a Cirkoniumoxid vázra égetett porcelán koronák.
Rendelőnkben bármelyik készítésére lehetőség van, de ezek mellett még a CEREC 3D CAD/CAM rendszerrel is dolgozunk. Ez egy számítógép vezérelte tervező és kivitelező rendszer, amely lehetővé teszi, hogy helyben, egy nap alatt elkészíthessünk porcelán koronákat és héjakat a kényelmetlen lenyomatok nélkül.
Hidakat abban az esetben lehet készíteni, ha egy vagy legfeljebb három fog hiányzik egymás mellett, és a hiányt két oldalról jó teherbíró képességű, megfelelő fogak határolják. Ezeket a fogakat vállas preparálással alkalmassá tesszük a koronák viselésére, majd lenyomatot veszünk, és a fogtechnikus elkészíti a hidat vagy hidakat, melyek vázát megpróbáljuk mielőtt a kerámia leplezés rákerülne. A kész fogművet ragasztóanyaggal rögzítjük a fogakra. Készíthetünk híd pótlást úgy is, hogy nem csiszoljuk le a szomszédos fogakat, csupán üregeket fúrunk bele, mintha tömést kapnának a fogak, és ezeket az üregeket a fogtechnikus egy erős szalaggal összeköti és a hézagfogat a két betét rögzíti. A hidak anyaga lehet arany, aranyra égetett kerámia, nikkelmentes fémre égetett kerámia, újabban fantasztikus esztétikájuk miatt előtérbe kerültek a cirkonvázra égetett kerámia hidak is, amelyek a legjobban hasonlítanak az eredeti fogakhoz, azonban áruk kissé magasabb, mint a hagyományos anyagból készült hidaké.
Csapos fogakat akkor készítünk, ha a fogból már csak a gyökere van meg, amely viszont ép és felhasználható. Elkészíthetjük fogtechnikus által lenyomat alapján, vagy direkt módon a rendelőben. A csap anyaga lehet fém, vagy üvegszállal erősített műanyag, amelyet miután ragasztóval rögzítünk a fog gyökércsatornájába, koronát készítünk rá.
A kivehető fogpótlások lehetnek részlegesek, vagy teljesek, a páciensek által könnyen eltávolíthatók, a maradó fogakra és/vagy a nyálkahártya-csontalapzathoz oldható módon rögzülnek. A részleges kivehető lemezes fogművek kapcsolódhatnak a fogakhoz látható és láthatatlan kapcsokkal, ez utóbbiak esztétikailag fix pótlásnak látszanak, stabilabbak kényelmesebbek és drágábbak, de lelkileg könnyebben elviselhetők. A kapcsok lehetnek fémből és műanyagból, maga az alaplemez is készülhet fémből és műanyagból, az előbbi jobban redukálható kevesebb helyet foglal el a szájban, emiatt könnyebben megszokható. Tisztításhoz ezeket a fogműveket a szájból el kell távolítani, különben éjjel nappal hordhatóak.
Ha már csak néhány foga van a betegnek ún. szubtotális foghiányról beszélünk, amelynek protetikai megoldása a teleszkópos fogsor lehet, amikor a maradék fogazatra egy-egy sapka kerül, amelyre a fogsorban lévő másik sapka pontosan illeszkedik rögzítve a megmaradt fogakat és a fogsort is. Ennél a fogpótlásnál a legjobb eredményt abban az esetben érhetjük el, ha ezeket a teleszkóp koronákat aranyból készítjük galvántechnikával. Az ilyen munkák meglepően stabilak és kellemesek a viselőjük számára.
Ha már nincs fog a szájban, teljes kivehető fogpótlás készíthető, mely csak a nyálkahártya-csontalapzatra támaszkodik. A felső fogsorok nagyobb felületen fekszenek fel, kedvezőbb anatómiai adottságok miatt stabilabbak, jobban megszokhatók, mint az alsó teljes fogsorok, hiszen ott a nyelv, az ajkak, a jobban összegyűlő nyál és a kisebb felület miatt jóval kevesebb stabilitás biztosítható.
A kivehető fogpótlásokhoz igény szerint különböző műfogak választhatók, amellyel az eredeti fogak alakja, nagysága, színe megegyezik, vagy amelyhez a legjobban hasonlít.

Vissza a szolgáltatáslistához

Fogbeültetés (implantáció)

A fogászati implantáció, vagyis a fogbeültetés, az elvesztett fogak pótlására szolgál, melynek során valamilyen szövetbarát anyagból készült mesterséges gyökereket ültetünk be az állcsontba azzal a céllal, hogy azokra fogpótlást lehessen építeni.

Az 1700­as évektől már írásos emlékeink vannak implantációs próbálkozásokról. Kipróbáltak vast, elefántcsontot, ezüstöt, aranyat, porcelánt, de a legalkalmasabbnak a titán bizonyult. 1969.­ben a svéd Branemark professzor, aki csontélettani kutatásokat végző kutató volt, felfedezte, hogy a titán összenő a csonttal és ezt a folyamatot csontintegrációnak nevezte. A kutatás folyamatos fejlődésen ment keresztül, így egyre megbízhatóbb lett. Ma már körülbelül 200 implantációs rendszer létezik.

Az implantátum 2 fő részből áll:
1./ a titánból készült csavar, ez kerül be a csontba érzéstelenítésben végzett műtét során és ott a gyógyulási idő alatt a csontszövet mereven rögzíti,
2./ a felépítményi fej, amelyet az implantátumba egy csavar segítségével lehet rögzíteni és erre készül el a fogpótlás ( korona, híd, kivehető fogmű stb ). Ez a felépítményi fej készülhet titánból vagy cirkóniumból. Ez utóbbi előnye, hogy fogszínű. Így fémmentes fogpótlás is készülhet rá.

Az implantátum műtéti behelyezése után a felső állcsontban 4­-5 hónap. Az alsó állcsontban 3­-4 hónap a gyógyulási idő. Léteznek már azonnal terhelhető implantátumok is. A várakozási idő eltelte után készíthetők el a fogpótlások, de erre az időre ideiglenes fogművek kerülhetnek az elvesztett fogak helyére.

Régen oda lehetett implantátumot behelyezni, ahol elegendő csontkínálat volt az állcsontban, ma már ott lehet csontot „építeni”, ahová implantátumot szeretnénk, természetesen gondos anamnézisfelvétel után. Amennyiben nincs elegendő csontkínálat az implantátum számára, csontpótlással teremthetők meg a feltételek a beültetéshez, ebben az esetben a gyógyulási idő meghosszabbodhat. A csontpótlás történhet a beültetéssel egy időben, de nagyobb csonthiány pótlása esetén, ez külön műtétet igényelhet.

A várakozási idő eltelte után az implantátum feltárásra kerül és elkészül a várva várt fogmű. Fontos tudni, hogy az implantáció összköltsége több elemből áll: az implantátum, annak műtéti behelyezése, a gyógyulási idő utáni feltárás, (ez nem minden esetben szükséges, mivel van olyan helyzet, hogy a behelyezést követően a gyógyulási csavar azonnal az implantátumba kerül), a felépítmény és a rákerülő fogmű ára.

Célszerű olyan implantátumrendszert választani, amelyet gyári garancia véd, mivel a kb 200 implantátum család közül sok rendszer nem rendelkezik kellő múlttal, kutatással, innovációval és így később eltűnhetnek a piacról, nem lehet majd hozzájuk kapni „alkatrészt”. Sajnos az egyes implantátum rendszerek egymással nem kompatibilisek, sem a hozzájuk tartozó behelyező készletben, sem a rájuk kerülő felépítményekben sem.

Rendelőnkben csak gyári garanciával rendelkező, nemzetközileg is bizonyított, minőségi implantátumokat használunk.
– ­Nobel Biocar ( Replace, NobelActiv )
– ­Straumann ( SLA, SLA Activ, Bonn Level )
– ­AlphaBiotec ( AlphaBio, SPI )
– Camlog

Néhány fontos információ:
– ­a nemzetközileg elismert implantátummárkák alkatrészellátottsága évekkel később is megoldott,
– ­a dohányzás, a rossz szájhigiénia, egyes nem kontrollált betegségek csökkentik az implantátum hosszú távú sikerességét, ­
– évente szükséges kontroll vizsgálat a behelyezést követően a behelyezést végző rendelőben, először 3, majd 5 év múlva fontos RTG felvétel készítése a sikeresség érdekében.

Vissza a szolgáltatáslistához

IMTEC mini implantátumok
Jobb életminőség, nincs többé protézisprobléma!

Az IMTEC mini implantátumok segítségével elérhető, hogy a teljes műfogsor 2 óra alatt tartósan és biztonságosan üljön a helyére. Az alkalmazott rendszer megbízható protézisrögzítő, amellyel nyugodtan lehet beszélni, enni, mosolyogni, sportolni protézisragasztó nélkül. A fő alkotóelemei a mini titánium implantátumok. A fogpótlás rögzítéséről a protézisbe beépített gumigyűrűk gondoskodnak, amelyek az implantátumok gömb formájú végére pattanak rá. Ez a gumigyűrű-rendszer biztosítja, hogy a műfogsor biztonságosan üljön a helyén.

Az imlantátumok beültetése egyetlen kezelés alatt elvégezhető, szerencsés esetben a régi műfogsor is megtartható. Lejárt az ideje a billegő fogsornak, amely a legváratlanabb pillanatokban is elronthatta az örömünket. A teljes felső fogsor stabilizálásához 6, a teljes alsó fogsorhoz 4 db implantátum behelyezése szükséges. A behelyezés egyetlen kezelés alatt, helyi érzéstelenítés mellett elvégezhető.

Vissza a szolgáltatáslistához

Softlézer terápia
Foghúzás után, ínygyulladások esetén, a sebek gyorsabb gyógyulása érdekében, rágóizületi bántalmakra, afta, herpesz kezelésére használjuk a soft lézer terápiát. A kúraszerű beavatkozás eredményeként, mely a lézer szöveti biostimulációs hatásán alapul, a polarizált fény hatására a fájdalmak gyorsan megszűnnek, a szövetek rövidebb idő alatt regenerálódnak, és még a fognyaki érzékenységek is nagymértékben csökkenthetőek.

Vissza a szolgáltatáslistához