2020

Fog-Blog

Hogyan kedveltessem meg gyermekemmel a fogászati kezelést? Van erre valamilyen lehetőség?

Biztos mindenkinek van emléke, története saját, vagy ismerőse révén szörnyű, fájdalmas fogászati kezelésről, ami miatt szorongást érez, mikor fogorvoshoz kell mennie. Ugye így van?

jó gyermekfogászat Budapesten

Fogorvosként magam is az iskolafogászati rendszerben nőttem fel, ami fontos, de nem egyszerű a gyermekek  és a szülők számára sem, hiszen mire odakerülünk már lehet rossz fogunk, hallhattunk már horror fogászati beavatkozásról, láthattunk már feldagadt arcú embert, aki nem éppen dícsérő szavakkal szólt a fogorvosról, illetve a kezelésről, nem igazán ismerjük a rendelő eszközeit, hangulatát, „illatát”, a fogorvosi kezelések milyenségét, nem tudjuk a megelőzés lehetőségeit, nem kapnak szüleink megfelelő és kielégítő tanácsokat gyermekük fogai egészségének megőrzéséhez. A mai ismereteim, tapasztalatom alapján rendkívül fontosnak tartom, hogy kisgyerekként, még a fogászati problémák kialakulása előtt „barátságot” kössünk a fogorvossal, a fogászati rendelők környezetével, megtapasztalhassuk a  fogorvos-páciens kapcsolat rejtélyeit.

Jó gyerekfogorvos Budapesten

Ehhez nyújt segítséget rendelőnk, ahol már 2-3 éves kortól szeretettel és türelemmel várjuk az apróságokat szüleikkel, nagyszüleikkel, hogy megismertessük leendő kis pácienseinkkel azt a számukra varázslatos és titokzatos világot, ahol szájtátva,  „kicsit ijesztő ruházatban”, kesztyűs kézzel bánnak az emberekkel a fogorvosnak nevezett „lények”. Célunk a gyermekek bizalmának elnyerése, néhány barátságos kezelésmentes találkozás közben történő beszélgetés oldott hangulatának megteremtése, hogy lássa, tapasztalja a kisgyerek, nem olyan ijesztő dolog egy fogorvosi látogatás.

Tanácsokat tudunk adni a szülőknek és a lurkóknak is a helyes fogápolásról, az esetleges rossz szokások elhagyásáról, a cumizás következményeiről, a fogváltás körülményeiről, sorrendjéről, a fogak szempontjából helyes táplálkozásról, a megelőzés fontosságáról és lehetőségeiről. A kezelésmentes találkozásokkal el tudjuk érni, hogy ne legyen a gyerekben félelem az esetleges kezelések miatt, nincs rossz emlék, könnyebb az együttműködés a kis pácienssel, az anyukák, apukák, nagymamik is szorongás nélkül hozhatják el az apróságokat, ha szükséges. A rendszeres látogatás megakadályozza, hogy súlyosabb fogprobléma ki tudjon alakulni, az esetleges kisebb kezelések pedig nem okoznak traumát a kis emberkék lelkében sem.

Dr. Völgyesi Adrienn nagy szaktudással, örömmel és türelemmel várják a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, hogy játékos formában ismertessék meg a fogorvosi rendelőt, annak eszközeit, hangjait, „illatát”, hasznos tanácsokat adnak a fogak egészségének megtartásáról és , a megelőzés fontosságáról. Ezek a korai, kezelésmentes látogatások hosszú távú jó kapcsolatot alakíthatnak ki a gyermekekben a későbbi fogorvosi beavatkozások elvégzéséhez.

Bejelentkezés ITT >>> 06 30 6262924

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!